Светосавски дани

Објављено петак, 07 фебруар 2020

Наша школа је први пут ове године организовала Светосавске дане са низом манифестација у којима су учествовали ученици од првог до осмог разреда. 

Светосаваски дани  започели су  литерарним конкурсом који је одржан 15. јануара за ученике од петог до осмог разреда. Следећег дана, 16. јануара почеле су квалификације за квиз о Светом Сави. Финале квиза одржано је 17. јануара. Иатог дана организовано је и Светосавско посело , а изложени су и цртежи са ликом Светог Саве. У току читавог јануара одржаване су и пробе на новој позорници у спортској сали.

Круна Светосавских дана је резање славског колача и приредба. Резању славског колача у Цркви Светог Максима Исповедника присуствовало је колачар Саша Цветковић, наставник информатике, и ученици са вероучитељем Стефаном Пејаковићем. 

Светосавској приредби присуствовали су челници ГО Костолац, представници цркве, локалне самоуправе и уставнова , бивши и садашњи радници школе, ученици и родитељи.Присутне је поздравила директорка школе Марина Митровић, а свтосавску беседу одржао је вероучитељ Стефан Пејаковић. Потом је уследио богат програм који су брижљиво припремили ученици од првог до осмог разреда и чланови КЈД-а.

На свечаном ручку у школској трпезарији овогодишњи колачар предао је славу будућем колачару учитељици Снежани Станисављевић.

Погодака: 89

Статистика

Посетиоци
193
Чланци
1162
Број прегледа чланака
275979