Костолачка жишка

Објављено среда, 30 мај 2018

 ,,Костолачка жишка“ је  традиционална манифестација која се више од десет година одржава у дане светог Ћирила и Методија у порти наше цркве. Ове године је манифестација почела 22. маја, а отворили су је наши најмлађи суграђани.

Нашу школу представљали су ученици од петог до осмог разреда који су рецитовали и читали своје песме и литерарне радове.

Најлепша ускршња јаја и цртежи

Објављено уторак, 03 април 2018

Изложба ускршњих јаја и цртежа  у нашој школи постављена је у четвртак, 29. 3. 2018. године. Изабрана су по три најлепша и награђена од стране Друштва учитеља Града Пожаревца. Ученици наше школе прикупили су и слаткише и донирали их у оквиру акције ,,Један слаткиш- један поклон".

Најлепше цртеже нацртали су:

1. место- Вишња Дачић 4/9;

2. место- Сергеј Јаковњев 3/1;

3. место- Нађа Поповић 1/2.

Најлепша јаја декорисали су:

1. место- Богдан Ђорђевић 3/4;

2. место- Лука Пешић 4/2;

3. место- Петар Јовановић 3/2.

ДЕЧЈА НЕДЕЉА – С. КОСТОЛАЦ

Објављено петак, 20 октобар 2017

Дечја недеља под слоганом „Градимо мостове међу генерацијама за радост сваког детета“ у Основној школи „Јован Цвијић“, издвојеног одељење у Старом Костолцу је обележена следећим активностима:

  • Цртање кредама у боји и исписивање порука на бетонском делу испред школе;
  • Приредба, маскенбал и подела беџева првацима – пријем у Дечји савез;
  • Организована је изложба ликовних и литерарних радова;
  • Ученици од I до IV разреда пуштали су балоне са исписаним порукама пријатељства.

deca

 

panoi

Обележен Дан ђака 2018. године

Објављено четвртак, 22 март 2018

На предлог Новинарске секције од 2012. године у нашој школи се 16. март прославља као Дан ђака. Овога дана ученици представљају своја разнолика интересовања и умећа у програму симболично названом ,,Покажи шта знаш“.

Овогодишњу манифестацију иницирао је Ђачки парламент, а прикључио му се и Вршњачки тим.Прво је одржан квиз Вршњачког тима у четвртак, 15. марта, а у петак је одржана приредба на којој су се представили ученици од првог до осмог разреда. Они су приказали своје многобројне таленте; играли су, певали, глумили и рецитовали. Да су добри спортисти показали су у уторак, 20. марта када су девојчице одиграле одбојкашку утакмицу против наставница и учитељица, а дечаци су у среду одиграли рукометну утакмицу против наставника. Иако су оба меча била неизвесна, наставници су забележили победу.

ДАН ЗДРАВЕ ХРАНЕ - С. КОСТОЛАЦ

Објављено петак, 20 октобар 2017

Поводом обележавања Дана здраве хране 17. октобра, одржано је предавање медицинских сестара о важности здраве исхране. Ученици су представили своје аранжмане од воћа и поврћа, постављена је и изложба ликовних радова. На крају је извршена дегустација приказане здраве хране.

deca

 

deca1

Статистика

Посетиоци
8
Чланци
1146
Број прегледа чланака
224210