КОСТОЛАЧКА ЖИШКА

Објављено субота, 17 јануар 2015

Као и сваке године у Костолцу је 23. 05. 2013. године одржана Костолачка жишка у којој су учествовали ученици наше школе. Програм је почео музичком тачком дечијег вртића ''Мајски цвет'', а затим су ученици наше школе рецитовали редоследом од нижих до виших разреда, а то су: Ања Реџовић, Исидора Јанковић, Вукашин Васиљевић, Катарина Каравла, Миња Миловановић, Филип Бараћ, Ања Дашић и Михајло Топић. Потом су ученици наше школе прочитали своје песме и саставе због којих су награђивани, а то су: Милица Илић, Борис Величковић, Јована Антић, Теа Миладиновић, Ања Дашић и Миња Миловановић. Затим је наступио дечији хор ''Дунавска лира'' са својом музичком тачком. 
После су песници прочитали своје песме и тако је прослављен први дан Костолачке жишке.

ПРВА ЖУРКА

Објављено субота, 17 јануар 2015

Драмска секција је током другог полугодишта припремила и извела представу „Прва журка“ по прилагођеном тексту Тода Николетића у оквиру Фестивала младих. 

zurka


Учествовали су ученици од петог до осмог разреда. Премијера је изведена 21. маја 2013. године у Центру за културу у Костолцу. Такође, представа је изведена и у Великом Градишту 25. маја 2013. у оквиру VII Смотре сценског стваралаштва деце Браничевског округа 2013. где је освојено треће место. 

СВЕТИ САВА

Објављено субота, 17 јануар 2015

Ове године обележавање школске славе померено је два дана унапред, па су приредба и ручак организовани 25. јануара тако да је петак био радни, али ненаставни дан.

преузимање


Прослава је почела сусретом са пензионерима школе. За њих је организована свечана седница и презентација о школским активностима. Они су се после обиласка школе прикључили гостима и ученицима у Дому културе где је изведена традиционална приредба.
Програм је отворио школски хор молитвом " Оче наш", а затим је директор г. Серџо Крстаноски поздравио госте, раднике школе и ученике и честитао им славу. Публици се обратио и вероучитељ Дејан Лазаров беседом о св. Сави. Публика је пажљиво пратила и аплаузима наградила игру, глуму, плес, песму и рецитовање ученика. Приредба је завршена Химном св. Сави.
На ручку у школској трпезарији директор је уручио јубиларне награде садашњим радницима школе и поклоне пезионерима као и овогодишњем колачару.
Резање славског колача одржано ј е 27. јануара у Цркви св. Максима Исповедника у Костолцу. Резању колача присуствовали су колачар Гордана Славковић, будући колачар Јелена Ђорђевић и директор Серџо Крстаноски. 

ХРИСТОС ВАСКРС

Објављено субота, 17 јануар 2015

Наша школа започела је обележавање предстојећег великог празника Ускрса.У ходницима школе постављена је изложба ликовних радова ученика нижих и виших разреда. Лепи и занимљиви радови са ускршњим мотивима красиће школу наредних неколико дана.

uskrs2013-1


Изабрани су и најбољи радови млађих ученика. У категорији I и II разреда прво место заузео је рад ученице Јоване Ивановић II4 ,друго место заузео је рад Луке Реџовића II3 , треће место рад Милице Стојићевић I5 .

uskrs2013-3


У категорији III и IV разреда прво место заузео је рад Ање Реџовић III3 , друго место рад ученика Филипа Шофранка IV1 a треће место рад ученице Миљане Грујић IV1. Ученици ће бити награђени у Пожаревцу књигом и дипломом.

uskrs2013-2


Своју креативност и машту ученици су изказали и на украшавању ускршњих јаја.Најбољи радови биће изложени 24. и 25. априла у школском холу на неколико места.
Да је завладала права празнична атмосфера види се и на лицима ученика. Са радошћу одлазе на распуст и припремају се за прославу празника који нас очекују.

ДАН ШКОЛЕ

Објављено субота, 17 јануар 2015

Свечано, весело, разиграно и шаренолико. Овако је изгледало овогодишње обележавање Дана школе 12. октобра у костолачком Дому културе. Ученици од 2. до 8. разреда приказали су своје умеће у игри, песми, рецитовању и глуми. Бројне госте, ученике, родитеље и раднике школе поздравио је директор г. Серџо Крстаноски, а затим је уз помоћ видео бима представио школу и постигнуте резултате у протеклој школској години. 
Прослави Дана школе присуствовали су директори осталих школа Браничевског округа, као и представници Министарства просвете, Града Пожаревца и Градске општине Костолац.

Статистика

Посетиоци
8
Чланци
1146
Број прегледа чланака
224234